ЗАХВАЉУЈУЋИ АДВОКАТИМА СРБИЈЕ


Захваљујући адвокатима Србије …

Адвокати Србије су у септембру 2014. године, удружени пре свега у знању, изразили протест везано за противуставне одредбе Закона о јавном бележништву и Закона о промету непокретности.

Screen Shot 2016-04-22 at 4.48.27 PM

Конгрес адвоката Србије 2014.

Током истог протеста, српски адвокати су уложили изузетно велики труд, као и значајна финансијска средства, јер су себе лишили прихода у периоду од 5 месеци, за које време су им текле све обавезе како према држави, тако и све друге.

Адвокати Србије су били ти који су препознали и стали у одбрану људских права свих грађана Србије укључујући и адвокате, како правна норма која се односила на ускраћивање грађанима основног људског права на независну правну помоћ те нарушеног права на имовину и мешање државе у садржину приватне исправе, не би заживела у правном животу Србије.

На све ово подсећам српску адвокатуру и уопште стручну, као и другу јавност, јер је Уставни суд Федерације Босне и Херцеговине након десет година од поднете иницијативе, донео одлуку у вези са Законом о нотарима. Десет година је у правном животу те суседне државе живела неуставна правна норма.

Захваљујући адвокатима Србије противуставне правне норме поводом исте правне материје су биле у правном животу Србије пет месеци и потом су пале.

Овај текст је информација. Овај текст је и позив српској адвокатури да као и до сада, остане удружена у знању.

Адвокат Мирјана Милић Дрвеница

http://tuzlainfo.ba/sa-svih-strana/item/6198-odluka-ustavnog-suda-stupila-na-snagu-ukinut-monopol-notara-u-fbih

+ Тренутно нема коментара

Додајте ваш


CAPTCHA Image
Reload Image