Počnite pretragu unosom teksta iznad i pritisnite Enter da bi ste pretražili. Pritisnite Esc za poništavanje.

Reč urednika


Poštovane koleginice i kolege,

Imam veliko zadovoljstvo i čast da vam poželim dobrodošlicu na novi Blog advokata Srbije. Advokatska komora Srbije pokrenula je projekat izrade novog sajta u čijem sastavu će se nalaziti ovaj Blog namenjen pravničkoj misli, koja toliko nedostaje našoj javnoj sceni.

Na Blogu će biti objavljivani članci ne samo koleginica i kolega iz advokature, već i iz drugih pravosudnih profesija.

Potreba za „mestom gde se advokati okupljaju“ javila se za vreme našeg protesta, kada smo se uverili koliku snagu ima ovakav vid međusobne komunikacije između kolega. Zato je bilo sasvim prirodno nastaviti praksu, koju smo tada začeli na jedan veličanstven način.

Pravila rada Bloga su jednostavna i njih možete pročitati u odeljku pravila Bloga. Na blogu će se objavljivati teme koje se tiču našeg stručnog i profesionalnog delovanja i društvenog života. Na Blogu neće biti objavljivani politički tekstovi, kako naši unutrašnji, tako i oni koji se odnose na našu zemlju. I to je jedini izuzetak, sve ostalo je dozvoljeno, uz akademski pristup pisanju članaka kakav se podrazumeva u našoj profesiji.

Pored Bloga osnovali smo i Forum advokata Srbije. Forum nije javan i namenjen je isključivo advokatima i advokatskim pripravnicima.

Ostaje mi na kraju da vas sve srdačno pozdravim i pozovem da uzmete učešće u radu ovog Bloga, tako što ćete ga obogatiti svojim tekstovima kao i da posetite naš Forum gde možete pisati o svim temama iz naše svakodnevnice.

Sa kolegijalnim pozdravom,
advokat Aleksandar N. Đorđević,
urednik internet prezentacije Advokatske komore Srbije