Почните претрагу уносом текста изнад и притисните Ентер да би сте претражили. Притисните Есц за поништавање.

Реч уредника


Поштоване колегинице и колеге,

Имам велико задовољство и част да вам пожелим добродошлицу на нови Блог адвоката Србије. Адвокатска комора Србије покренула је пројекат израде новог сајта у чијем саставу ће се налазити овај Блог намењен правничкој мисли, која толико недостаје нашој јавној сцени.

На Блогу ће бити објављивани чланци не само колегиница и колега из адвокатуре, већ и из других правосудних професија.

Потреба за „местом где се адвокати окупљају“ јавила се за време нашег протеста, када смо се уверили колику снагу има овакав вид међусобне комуникације између колега. Зато је било сасвим природно наставити праксу, коју смо тада зачели на један величанствен начин.

Правила рада Блога су једноставна и њих можете прочитати у одељку правила Блога. На блогу ће се објављивати теме које се тичу нашег стручног и професионалног деловања и друштвеног живота. На Блогу неће бити објављивани политички текстови, како наши унутрашњи, тако и они који се односе на нашу земљу. И то је једини изузетак, све остало је дозвољено, уз академски приступ писању чланака какав се подразумева у нашој професији.

Поред Блога основали смо и Форум адвоката Србије. Форум није јаван и намењен је искључиво адвокатима и адвокатским приправницима.

Остаје ми на крају да вас све срдачно поздравим и позовем да узмете учешће у раду овог Блога, тако што ћете га обогатити својим текстовима као и да посетите наш Форум где можете писати о свим темама из наше свакодневнице.

Са колегијалним поздравом,
адвокат Александар Н. Ђорђевић,
уредник интернет презентације Адвокатске коморе Србије