Почните претрагу уносом текста изнад и притисните Ентер да би сте претражили. Притисните Есц за поништавање.

ПРАВИЛА БЛОГА


На блогу ће се објављивати чланци адвоката и припадника других правосудних професија.

Сваки чланак пролази претходну проверу уредништва и објављује се у року од 24 часа од пријема уколико задовољава критеријуме за објаву.

Чланак мора бити потписан, а аутор чланка мора доставити тачне податке ради провере аутентичности.

На блогу се објављују искључиво теме из правне струке (стручни чланци о појединим правним институтима, чланци о појединим новим законским решењима, критике законских решења и предлози, чланци о правосуђу и адвокатури и друго слично).

На блогу се такође објављују чланци који имају уметничку вредност (приче, песме, фотографије, слике, видео записи и слично) под условом да је у питању ауторско дело адвоката или припадника друге правосудне професије.

На блогу се не објављују чланци који нису у вези са правом, адвокатуром и правосуђем.

Уредништво задржава право да чланак не објави уколико не задовољава горе наведене услове, ако се ради о плагијату, саморекламерству или реклами и уколико садржај чланка није у складу са Кодексом професионалне етике адвоката и академским начином изражавања.

Политички чланци неће бити објављени.

Коментаре на блогу може оставити свако.

Коментари не морају бити потписани.

Уредништво задржава право да потписан коментар од стране адвоката или припадника друге правосудне професије, чија је аутентичност потврђена не објави ако није у складу са академским начином изражавања, ако у себи садржи саморекламерство или рекламу, омаловажавање и/или изношење личних, породичних прилика аутора чланка, ако није у вези са чланком на који се односи и у другим случајевима супротним Кодексу професионалне етике адвоката и правилима блога.

Непотписане коментаре урединштво објављује по слободној оцени и има право избора који ће коментари бити објављени, као и право скраћивања коментара.

Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на чланак који коментаришете, не објављујемо.

Сваки коментар пролази претходну проверу и објављује се у року од 12 часова, ако задовољава услове.

Мишљења изнета у чланцима и коментарима су лично мишљење аутора и не представљају ставове Адвокатске коморе Србије.