Акција солидарности за Невену Станојевић


 

Поштоване колеге,

Позивамо Вас да се у складу са својим могућностима укључите у акцију прикупљања средстава за лечење Невене Станојевић, адвоката у Београду.

Средства се прикупљају ради наставка лечења у клиници “Medicana” у Истанбулу, Турска.

Позивамо Вас да се укључите у ову акцију солидарности и помогнете успешном лечењу адвоката Невене Станојевић.

Уплата се може извршити на један од следећих рачуна:

Динарски рачун: 160-6000000070071-35

Девизни рачун у EUR: 160600000007013731

IBAN: RS35160600000007013731

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

или слањем СМС поруке 835 на 3030

преко фондације Буди хуман https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/835/nevena-stanojevic

 

Невени је септембра месеца 2019. године дијагностификован карцином дојке. Након тога је започет процес лечења хемиотерапијом. Примила је четири циклуса АС, а по завршетку терапије уследио је снимак магнетном резонанцом. Од стране конзилијума је саопштено да је 85% карцинома нестало и одређено је да прими још једну врсту хемиотерапије, дванаест ТАXОЛ-а, јер је процена лекара била да ће карцином у потпуности нестати.

На жалост, десило се супротно. Негде на половини терапије, карцином је нагло порастао. Због хитости случаја, операција је извршена на приватној клиници. Након тога, конзилијум КБЦ Бежанијска коса одређује још три хемиотерапије ДОЦЕТАXЕЛ. Када је Невена примила последњу терапију, енизими јетре су јој били повећани. Урађен је ултра звук абдомена, а потом и ЦТ скенер на коме се видело да се карцином проширио на јетру, и то три велике промене. Конзилијум поново одређује нову врсту хемиотерапије, Цапецитабин, како би се болест држала под контролом.

Ради се о изузетно агресивном карциному, који се брзо шири, али у нашој земљи су исцрпљене све могућности даљег лечења.

Наду и спас Невена је пронашла на клиници у Турској, где се тренутно и налази. Лечење је започето 12.06.2020. године и до сада је дало одличне резултате, међутим, проблем је настао у недостатку финансијских средстава. Време јој није савезник, потребно је што пре прикупити средства за наставак лечења, дијагностику и за генски тест.

 

+ Тренутно нема коментара

Додајте ваш


CAPTCHA Image
Reload Image