Akcija solidarnosti za Nevenu Stanojević


 

Poštovane kolege,

Pozivamo Vas da se u skladu sa svojim mogućnostima uključite u akciju prikupljanja sredstava za lečenje Nevene Stanojević, advokata u Beogradu.

Sredstva se prikupljaju radi nastavka lečenja u klinici “Medicana” u Istanbulu, Turska.

Pozivamo Vas da se uključite u ovu akciju solidarnosti i pomognete uspešnom lečenju advokata Nevene Stanojević.

Uplata se može izvršiti na jedan od sledećih računa:

Dinarski račun: 160-6000000070071-35

Devizni račun u EUR: 160600000007013731

IBAN: RS35160600000007013731

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

ili slanjem SMS poruke 835 na 3030

preko fondacije Budi human https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/835/nevena-stanojevic

 

Neveni je septembra meseca 2019. godine dijagnostifikovan karcinom dojke. Nakon toga je započet proces lečenja hemioterapijom. Primila je četiri ciklusa AS, a po završetku terapije usledio je snimak magnetnom rezonancom. Od strane konzilijuma je saopšteno da je 85% karcinoma nestalo i određeno je da primi još jednu vrstu hemioterapije, dvanaest TAXOL-a, jer je procena lekara bila da će karcinom u potpunosti nestati.

Na žalost, desilo se suprotno. Negde na polovini terapije, karcinom je naglo porastao. Zbog hitosti slučaja, operacija je izvršena na privatnoj klinici. Nakon toga, konzilijum KBC Bežanijska kosa određuje još tri hemioterapije DOCETAXEL. Kada je Nevena primila poslednju terapiju, enizimi jetre su joj bili povećani. Urađen je ultra zvuk abdomena, a potom i CT skener na kome se videlo da se karcinom proširio na jetru, i to tri velike promene. Konzilijum ponovo određuje novu vrstu hemioterapije, Capecitabin, kako bi se bolest držala pod kontrolom.

Radi se o izuzetno agresivnom karcinomu, koji se brzo širi, ali u našoj zemlji su iscrpljene sve mogućnosti daljeg lečenja.

Nadu i spas Nevena je pronašla na klinici u Turskoj, gde se trenutno i nalazi. Lečenje je započeto 12.06.2020. godine i do sada je dalo odlične rezultate, međutim, problem je nastao u nedostatku finansijskih sredstava. Vreme joj nije saveznik, potrebno je što pre prikupiti sredstva za nastavak lečenja, dijagnostiku i za genski test.

 

Kategorije

+ Trenutno nema komentara

Dodajte vaš


CAPTCHA Image
Reload Image